SKUMHEST

GIVER DET ”NYE NORDISKE” BAGHJUL

Alc. vol. 5,8% paleale

– I BUTIKKERNE FRA UGE 39

Pladderballe Bryghus har altid haft det svært med ”paleale”… Ordet ”bleg” indgår ikke rigtigt i vores katalog over superlativer. Ikke desto mindre bød vi ind med en paleale, da vi i 2015 for tredje gang blev inviteret til at deltage i Kvickly´s Ølfestivalg. I et skræmmende felt af godt øl red SKUMHEST vores anden konkurrencesejr hjem. Hvis nogle blegnede dér, var det konkurrenterne.

SKUMHEST optræder tidligt i klassiske M&R-butikssketches, dels i bogen ”Sorte Sketches” (1985) dels på fonogrammet ”Mens vi venter på Prinsen” (1989), hvor den efterspørges, åbenbart som værende en form for konfekture. I begge tilfælde afviser ekspedienten imidlertid kendskab til produktet med ordene ”-ja, vi fører ikke de pågældende heste her…”
Det er jo ikke så sært, når nu SKUMHEST først materialiserer sig fysisk i 2015, -og det endda som en øl…☺

På SKUMHEST-etiketten læses: Med ”havtorn og ramsløg - nu uden vilde myrer”... SKUMHEST synes dermed at have lagt sig i en slipstrøm af det -efterhånden knap så nye nordiske køkken. Men ”nu uden vilde myrer…???” Ophavsmændene forklarer:

”Der var myrer i vores originale opskrift på ”Skumhest”, men det var ikke ukompliceret at arbejde med denne ingrediens, selv i små mængder. Fødevarestyrelsen ville have garanti for, at der ikke var tale om stridslystne angrebsmyrer, som kunne skade øldrikkerne. Vores bryghusdirektør John Serritzlev var faktisk i kontakt med restaurant Noma´s myremand, der jo har erfaring med -i det mindste opdrættede konsummyrer, men han ville ikke hjælpe. Hans højgastronomiske tilgang forbød ham at bistå fjollerikker med planer om myreøl…Dér lærte vi, at hvis prisen på mikroskopiske mængder moderne mad også omfatter et nej tak til humor, så er den nok for høj. Så vil vi hellere have en pølse... Vi har derfor ”fisket myrerne op af øllet igen” og kan således skrive på etiketten, som vi gør” griner Monrad og Rislund.

Anyways: Pladderballe Bryghus har igen skabt en karakterfuld øl, der smager godt!

Medicinsk bonus: Ekstrakt af havtorn skulle efter sigende være godt imod tørre slimhinder over alt; således i både kvinders underliv(!) og i mænds luftveje. SKUMHEST er tilsat havtorn i mængder, der ikke giver snotnæser hos vore øldrikkere…

Tilkendegivelser om SKUMHEST:

Ratebeer:
her

Kajs ølblog:
her