MONRAD & RISLUND

- CLASSIC PILSNER

Alc. 4,7 % Vol. Undergæret øl

Classic Pilsner fra Pladderballe Bryghus er en herlig frisk pilsner. Der er brugt lidt hvedemalt for at give karakter og godt skum. Den flotte farve samt karamelnoterne, kommer fra Caramel-malten. Humlebitterheden er moderat. Man fornemmer den friske humle, men den er ikke dominerende. Øllet er upasteuriseret, så der kan forekomme et ganske let svæv som følge af bundfældning på flasken.

Iagttagere, der hævder at stå Monrad & Rislund nær, meddeler, at nærværende foto skulle være optaget, da d'herrer i år 2000 indgik registreret partnerskab på Pladderballe Rådhus. Det har ikke været muligt at eftervise denne oplysning.


Monrad & Rislund, dvs Jan Monrad (f. 1951) og Søren Rislund (f. 1950) kan med rette betragtes som grundlæggere af Pladderballe. Pladderballe by med tilhørende borgere og samfund og oplandet Væmmelse Nørremark og Ubehage blev skabt fra 1976 og fremefter som ramme for en satirisk radiosendeflade i det af Danmarks Radio ugentligt producerede magasinprogram ”Fredagsåbent”. Det var til dette program Monrad & Rislund producerede ”Fredagsavisen" og udviklingen af et til Pladderballe hørende persongalleri (som aldrig siden standsede) tog sin begyndelse.

Radioudsendelserne ophørte omkring 1981, men da havde Monrad & Rislund allerede taget de første figurer med sig ud på de danske underholdningsscener, og således tilnærmet dem til det såkaldte ”virkelige liv.” Blandt disse meget tidlige Pladderballe-borgere sås bla grosserer Aage Brodtgaard og parcellist Henriksen, der begge var indvandret fra hhv Lyngby og Ølby Lyng. Siden er mange snese nye borgere ført i folkeregisteret på Pladderballe Rådhus, ligesom hundreder af virkelige personer i forskellige sammenhænge har gæstet byen eller virket dér i specifikke sammenhænge, når det har været påkrævet. Hele dette leben har Monrad & Rislund dokumenteret på deres mange udgivelser (LP/MC/CD/Video/DVD) gennem mere end 37 år... – og så må det jo nok være rigtigt...
KLIK PÅ KAMERAET OG SE EN LILLE ÅNDSSVAG FILM.

Tak til Pladderballe Aftenskoles smalfilmgruppe.