KAKERLAKPULER

- VELSMAGENDE OG STYRKENDE

Alc. 5,5 % vol. Stout. Overgæret ale

Kakerlakpuler fra Pladderballe Bryghus er en dejlig kraftig og fyldig stout. Her er ikke sparet på den hårdt ristede malt der giver den sorte farve og kaffenoter. Her er også anvendt caramel-malt. Kombinationen giver noter af karamel/lakrids. Øllet er upasteuriseret, så der kan forekomme et ganske let svæv som følge af bundfældning på flasken.


Bruno Falosso i perlehumør.Kakerlakpuler er navnet på den mørkeste øl i Pladderballe Bryghus' produktportefølje, og navnet vidner om Monrad & Rislund's rolle som opfindere og sprogfornyere, som grænsesøgende filologer og lingvister i det ganske lille sprogområde, der udgøres af dansk. Ordet sås første gang i år 2000 som element i navnet på en på Damhuskroen opført Monrad & Rislund-forestilling betitlet ”Kakerlakpulere på afveje” – en overskrift, der jo kan dække over hvad-som-helst.

Om nogen endnu ikke af egen drift har afdækket begrebets betydning, kan vi fortælle, at en kakerlakpuler er en DOUBLE (eller for at blive indenfor en slags bryggeriterminologi TRIPLE) flueknepper - altså en person, som indtil det sygelige hænger sig rethaverisk og diskussionslystent i detaljer om hvad-som-helst, og som plagsomt advokerer retten til pedantisk at forfølge enhver petitesses korrekthed.

Trods delindholdet ”pule" kan ordet høres brugt af midaldrende og ældre kvinder i Politiken-segmentet, som før har gjort brug af netop ”flueknepper”, når de har villet forlene deres udtalelse med et gran af førtidspensionist-frivolitet. Kun sjældent høres dette segment gøre brug af ord som feks ”fisse” (måske efter 3 glas fredagsrødvin, ”narrefisse”) men aldrig ”udflåd" eller ”smatso” eller dét, der er værre (og det er ganske meget...).

Vi har valgt at lade den italienske musicus Bruno Falosso personificere vores Kakerlakpuler. Falosso har ved en række lejligheder gæstet Pladderballe som både kapelmester og musiker, og vi kender ham om nogen som altid kunstnerisk nidkær i detaljen, pedantisk perfektionistisk - en gennemrigtig kakerlakpuler, som vi oplever ham på den øllet ledsagende minifilm, hvor Falosso ses som den folklorist og accordion-
betvinger, han også er. Vi almindelige gråmelerede hverdagsdanskere kan ikke høre fejlen, men i Falosso's sensitive kunstnerøre skurrer og kratter det; han spiller igen og igen indtil fejlen i partituret er erkendt og rettet... – perfektioneret af hans personlige konnotationer.

Det er i denne samme ånd øllet er brygget, og: DET SMAGER SATME GODT!!!

NB: I alle sammenhænge, hvor vi har med mytiske størrelser og fiktive figurer at gøre, kan der være andre udlægninger af de faktiske forhold end de ovenfor tilkendegivne. Det er der ikke noget at gøre ved...

KLIK PÅ KAMERAET OG SE EN LILLE ÅNDSSVAG FILM.

Tak til Pladderballe Aftenskoles smalfilmgruppe.