GÆTTEØL

ØL

Alc. % vol: ?

Hvem kunne have troet, at Pladderballe Bryghus en dag ville være i stand til at byde ølfolket på en verdenspremiere…? Det var ikke desto mindre, hvad der skete med lanceringen af GÆTTEØL!

Ovenstående spørgsmålstegn og den manglende information om flaskens indhold er de bærende elementer i GÆTTEØLs-konceptet. Tanken er næsten absurd: Når man køber Pladderballe Bryghus´ GÆTTEØL, ved man nemlig ikke, hvad der er i flasken.

Men er der da nogen, som som køber øl, de ikke ved, hvad er…? Ja! Mange! Langt borte fra druk er ølnydelse gennem de seneste årtier også blevet nørderi, kult, feinschmeckeri og viden om varen. Der er mange, der gerne vil kloge sig, mens de drikker øl, selvom de to ting kan anses for at trække i hver sin retning…☺

Med GÆTTEØL kan du etablere ”omgående og akut blindsmagning” direkte ned fra supermarkedets hylde! En fantastisk mulighed for at sætte en flaske på bordet, der er født med det lille quiz-spørgsmål: Hvad mon der er i flasken ?
Alle, -også øllets køber- kan være med. Alle er lige, -ingen ved noget om øllet, før denne viden opsøges.

På bagsideetiketten af hver GÆTTEØL er der et stort bogstav. Her på hjemmesiden – www.pladderballebryghus.dk - kan du indtaste bogstavet fra bagsideetiketten og få alle oplysninger om øllet, du lige har drukket.

GÆTTEØLs-konceptet føjer yderligere en facet til det fællesskab, som stedse bør kendetegne nydelsen af øl. Vi starter med en enkelt GÆTTEØL, men det er tanken, at flere med nye bogstaver kommer til.

Etiketten på GÆTTEØL er et veritabelt scoop: Her troner nemlig ingen ringere end Danmarks Radios quizmaster par excellence Jørn Hjorting, -gennem årtier kendt af alle (der er gamle nok til at drikke øl) som den folkekære bestyrer af radioprogrammet ”De ringer –vi spiller”.

Det er svært at sige, om det er Pladderballe Bryghus eller Hjorting der har mest ære af samarbejdet, men symbiosen er indlysende. Man bemærker også, at dele af etikettens tekst er inspireret af TV2´s hedengangne ”Lykkehjulet”; -et bogstav mangler endda at blive vendt… Ingen kan være i tvivl om, at hér skal der gættes igennem.

Stor og aldeles umistelig ære i forbindelse med udviklingen af GÆTTEØLs-konceptet har konstitueret næstformand for pensionistforeningens skovtursudvalg Martin Bo Petersen.
Som den første sagde han ordet ”gætteøl” –efterfølgende hjalp en række skriftkloge med at tolke, hvad det egentlig var, han havde sagt…