BRODTGAARD

BASEMENT RESERVE

Alc. 6,0 % Vol. IPA. India Pale Ale. Overgæret

Brodtgaard Basement Reserve, er en frisk ale som vi med gavmild hånd har tilsat såvel bitter- som aromahumle. Vi har også tørhumlet den, for at få smagen af den grønne og friske humleplante. En øl for humleelskere. Øllet er upasteuriseret, så der kan forekomme et ganske let svæv som følge af bundfældning på flasken.


Den humørfyldte grosserer Brodtgaard i gættemode, som vi kender og elsker ham. Det er dette foto, der er benyttet på Basement Reserve etiketten, idet selvfølgeligt den stinkende cigaret er elimineret. Der må dog være grænser for politisk ukorrekt svineri!Overvågningsvideoen fra Københavns Lufthavn udvisende en person, der umiskendeligt kunne være Brodtgaard i diskussion med vagtgørende officer


Selvom Aage Brodtgaard stammede fra Lyngby, hvor han oprindeligt boede med hustruen Ellinor og var legetøjshandler og tillige virkede som grosserer inden for faget med import af bla Bimsetøj, blev han en af de mest folkekære Pladderballe-borgere. Det var som medvirkende i alverdens quizprogrammer, at Brodtgaard indskrev sig uvisnelig hæder, som en ener-
gisk og vidende gættemester. Det var langtfra altid Brodtgaard vandt gevinsterne, men med sit uvisnelige gå-på-mod og sin karakteristiske knitrende latter vandt han altid publikums hjerter - næsten ligegyldigt hvor tåbeligt han gebærdede sig.

Efter tiden på Danmarks Radio, udgaves i 1981 en række highlights fra karrieren på LP, hvor han vandt både en Tivolitur, en bondegård samt sit eget legetøj for til sidst at tabe det hele på gulvet. I 1989 medvirkede han under dæknavnet Palle Gulvballe i”Klar, klar, gæt” for derefter i 1990 at lægge hele verden ned i ”Lokkehjulet”med den åbenbart strippende ”Guggeligug-Bettina” i studiet.

I 1994 indtraf et vendepunkt, idet Brodtgaard – formodentlig ufrivilligt - kom til at medvirke i radioudsendelsen ”Forvaltningen arbejder” og for åben mikrofon fik oprullet en række særdeles kreative regnskabsforhold bla vedrørende Herning Havnemøller. Således udstillet valgte Brodtgaard at simulere sin egen død i forbindelse med et flystyrt over det tidligere sovjetrepublik Satoverstyristan. Derefter iværksattes den stortanlagte statsmandsbegravelse, han havde vundet ved en tidligere lejlighed. Der opstod ubekræftede rygter om, at Brodtgaard skulle opholde sig i Sydamerika.

I 1995 optrådte Brodtgaard retrospektivt i reality/rejse/sex-programmet ”Rejs og knep” med den decideret underfrankerede Bibilone Meinertsen, hvorefter der var ro omkring hans person i 8 år. I 2003 cirkulerede en optagelse fra et overvågningskamea i Københavns Lufthavn i samlerkredse. Heri ses en Palle Gulvballe der opgiver at komme ind i landet efter diskussion med en arabiskfødt ansat i paspolitiet.

Det er indtil videre det sidste vi måske har set til Aage Brodtgaard - hvis det da var ham...(?)

NB: I alle sammenhænge, hvor vi har med mytiske størrelser og fiktive figurer at gøre, kan der være andre udlægninger af de faktiske forhold end ovenfor tilkendegivet. Det er der ikke noget at gøre ved...

KLIK PÅ KAMERAET OG SE EN LILLE ÅNDSSVAG FILM.

Tak til Pladderballe Aftenskoles smalfilmgruppe.